14 juli 2009

Nybakat.

Jag var på kafferep igår och med mig hem fick jag en"Herman",han var färdig för att dela med sig av och bakas på resterande del.Som synes gick det åt mycket alldeles nybakad kaka vid eftermiddagsfikat.Eftersom det är semestertider och inte särskilt lätt att hitta folk som vill sköta en surdeg i 10 dagar,tog jag ett par delar och gjorde matbröd av.
De ska avsmakas senare i kväll.Annars kändes det väl som att jag fyllde bakkvoten för ett bra tag förra veckan.Då bakade jag:ca 100 kanelbullar,60 fin bullar,5 sorters småkakor,120 små frallor,2 långpannor av en sorts chokladkaka,3 tårtor.
Stickar lite gör jag också,började på den här babytröjan i söndags,rolig stickning,även om jag fick repa upp lite tidigare i kväll.hade missat en vridning på flätan och det upptäckte jag inte förrän många cm senare.Tur att stycket är så smalt,39 maskor endast.

4 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Ska bli kul att höra hur limporna blev!

Linda sa...

Jag är imponerad av din bakmängd! Surdegsbröden ser fina ut.

Matilda sa...

Kul med ny bakat.:) Godare en dom "gammla" limporna som säljs i mataffärerna.:D Läste och kollade på bilderna på föra inlägget och såg att du har garn för ett tag fram över. :P Har själv så att det borde räcka året utt men man kommer ju alltid på att det ska vara en annan färg, tjocklek eller ett annat märke, eller så hittar man ett garn man gillar och helt enkelt måste köpa... Hehe... ska inte stör mera nu.:) Får hoppas att det bakade smakar.^^

-matilda

Stick-kine sa...

Oj, Oj, baka i den här värmen? Tycker också det är kul att baka men i alla fall... Tröjan ser gullig ut, vilken produktion du har! Kram Kine