14 september 2008

Vatten över huvudet?
Vad har jag givit mig in på när jag började matte B utan att vara tvungen till det?I kväll plockade jag fram boken för att göra uppgifterna inför nästa torsdag.Ekvationer,visserligen fortfarande bara första grads men..........När det blandas in negativa siffror slår det ibland slint i hjärnkontoret.
Exempel:12-(2x+8)=x+16 Svaret ska bli-4 Men hur blir det så?Hjälp någon!
Inte vet jag om jag kommer att ha ork över i morgon kväll att ta mig an problemet.Ska jobba lite extra i morgon för en kollega som är sjuk och vet inte om jag får någon att jobba med.Just den barngruppen är inte sådan att man sköter den själv precis,det blir mycket utevistelse i morgon.

4 kommentarer:

Emmy sa...

Ta det bara lugnt så kommer Matte B gå som en dans. Att lösa sådana här ekvationer handlar mycket om att vara noggrann.
12-(2x+8)=x+16
12-2x-8=x+16
4-2x=x+16
-12-2x=x
-12=3x
x=-4

Ilsefin sa...

Ett lösningsförslag är på väg till dig med mail...

Jag tycker du är stark som läser mer matte än du måste!

Fröken Fräken sa...

Styrka till dig! Både till matten och jobbet!

Även om matten är klurig kan jag nog lättare hjälpa dig med än jobbet, men just nu ser du ju ut att ha fått bra hjälp. ;)

Bim HD sa...

Är böjd hålla med dig - fattar inget just nu. Men, så är inte matte min starka sida heller. Orsak? Jag tänker för mycket och ska HA svar på allt - och matte går ut på att bara följa och göra. Det bara är så... och jag vill veta varför är det bara så ;) A, är avklarat... men B inte avklarat - fick ge mig pga sjukdom...
Må så grankott...