4 juni 2007


Färdigt.

Nu har jag fått koftan färdig.Knapparna framträder mycket mer på fotot än i verkligheten.Tog vad som fanns hemma i lagret.Några som varit snäppet bättre fanns det bara fyra av.Man kanske skulle kolla knappförrådet på tidigare stadium så man kan anpassa antalet knapphål till hur många knappar man har.En uptäckt jag gjort är att den här koftan blev större än den andra jag stickade i opalgarnet.Tydligen är det lite skillnad i grovlek på opalsilke och det vanliga opal.Den här i silkeopal väger 100 g med knappar.Den andra 80 g innan den fått knappar.

Det var en liten tävling på öppet hus i lördags,gissa garntrådens längd.Gissa vem som vann?Jag valde ett set vantstickor i rosenträ.Ska bli kul att prova.

När jag kom hem från jobbet i kväll berättade maken att han troligtvis åker till Johannesburg veckan efter midsommar,i jobbet.Jag hotade med att jag skulle skicka honom på garnspaning.Finns det något kul i Sydafrika tro?

3 kommentarer:

ullin sa...

Så söt! Den blir säkert mjuk och varm till det lilla livet som ska bära koftan.

Kristina sa...

Helt underbar kofta. Måste nog sticka en på prov. Spännande att det blev sådan viktskillnad. Åh, är du oxå gräsänka veckan efter midsommar. Jag med. Fredrik åker till USA en vecka. Håller som bäst på att kolla garnbutiker där.

tindra sa...

Tusen tack den är helt underbar vi älskar den och sliter på den nästan varje dag fortfarande.
kram : )