30 januari 2008


Gardin.
När julgardinerna fick flytta på sig hängde jag upp dem här gardinerna.Virkade i mitten av 70-talet efter ett mönster i Hemmets Veckotidning.Azalean som står i fönstret har blommat sen tidig sommar.Nu är det bara enstaka blommor,men de finns.
I kväll stickade jag klart andra framstycket på västen.Nu har jag en höger och en vänster sida.Skam den som ger sig.

29 januari 2008


Tredje försöket.
Så här långt har jag kommit på andra framstycket på västen den här gången.(Egentligen är det första stycket, iallafall upp till ärmhålet.)I dag har det inte blivit något stickat.I eftermiddags var det engelska och sen var jag hemma hos ett av" mina"barn.Det var ju mer än en månad sen vi sågs.Därefter har jag varit och vävt.Nu ska jag betala en bok som jag vunnit på Tradera.Ingen stickbok,utan Engelsk grammatik,över 200 kronor billigare än om jag köpt den i stadens bokhandel.Har en lista oregelbundna verb att plugga till nästa vecka.

Halsduk?
Igår kväll påbörjades ett nytt project.En halsduk i ett alldeles underbart garn.Det är bara det att det blir nog ingen halsduk i just detta garn i det här mönstret.Det slukar garn,det har redan gått åt 25 g och jag har bara kommit 14 cm på väg.En överslagsräkning säger mig att mina tre nystan inte räcker långt.Så just detta garn får nog bli till en halsduk i ett annat mönster.

27 januari 2008

Om och om igen.
I fredags kväll trodde jag att jag var färdig med andra framstycket på min väst.Det var jag i och för sig,det var bara det att det blev inte riktigt lika det första jag stickade.Alltså skulle något repas upp.Det blev det först stickade som jag började om på från ärmhålet.Hade inte gjort minskningarna för v-ringningen lika.Eftersom det gått en tid sen det stickades så kom jag visst inte ihåg hur jag gjort(jag ändrar ju lite på mönstret och tydligen har jag skrivit hur jag gjort på nån lös lapp som inte finns längre).I kväll var jag nästan färdig igen,då upptäcker jag att nu har jag två högersidor..............................

24 januari 2008

Lägesrapport.
Nu är babytröjan färdigstickad,ska bara sys ihop också.Den som är tänkt att få bära den föddes i måndags,16 dagar sen.Det blev en flicka.Jag träffade flera barn idag,vars förälder jag en gång tagit hand om på dagis.Hur kan detta ha gått till,att dem har hunnit få egna barn.En pojke som var två och ett halvt när jag började på dagis hade två barn i gruppen.

21 januari 2008



Måste läsning.

I helgen som gick läste jag den här boken."Män som hatar kvinnor",jag fick den andra i julklapp,"Flickan som lekte med elden" och började med den.Då upplystes jag av sonen att det var bok nummer två och han hade ettan,så jag fick låna den.Det är spännande böcker,lätta att fly till när man borde göra annat.Tjocka är de,så det tar tid att komma igenom.
Idag fick vi en lista på svenskan med böcker att välja bland,när vi ska läsa en bok och skriva om den och om författaren mm.Gäller att välja rätt bara,så det blir något man tycker om att läsa.


Nygammalt.

Jag tog tag i ett påbörjat nästan bortgömt projekt ikväll.Min väst i alpacka,gjorde färdigt första framstycket och började på nästa.I går blev mina strumpor i Regia garnet färdiga och babytröjan väntar på att få axelsömmarna sydda så att jag kan sticka kragen sen.

Jag har fått så mycket beröm för min mermeid,både här på bloggen(stort tack)och ute i livet

16 januari 2008



Lagom.

När jag stickat färdigt andra ärmen på babytröjan var den färdig samtidigt som garnet i nystanet var slut.Se änden som syns i bildens övre hörn.Det brukar inte gå så jämt ut.

Idag har jag varit och jobbat i en väldigt expansiv del av stan eller rättare sagt utanför stan.Då hade jag en stickning med för att fördriva tiden på rasten.Det är ju ett tag sen jag började på dem,men nu ska de väl snart vara klara.Har ett par andra sockor jag vill börja på,även om jag inte är med i klubben.

15 januari 2008



Sysselsättning.

Det här är lite av vad jag ska ägna mig åt under våren.Plus svenska,men där har vi inte varit tvugna att köpa någon bok.Projektarbete är visst något som är poppis nu,på min tid var det grupparbeten.Många sidor ska skrivas på engelska,jag ser väl inte precis fram emot det.I matten börjar det lite försiktigt med sådana här tal, 3+(5x6-5)= .Är nu framme vi negativa tal,det är något som jag minns som lite lurigt.Får hoppas att poletten trillar ner helt och hållet nu,så jag fattar hur det hänger ihop.

Köpte en sticktidning innan jag åkte hem från stan idag(måste ju träna engelska).Där i fanns den här roliga halsduken,den måste nog testas.Undrar om jag har något garn som passar?

12 januari 2008


Blomsterglädje.
Orkiden på bilden var länge förpassad bakom en gardin,så är inte fallet för tillfället.Amaryllisen på bilden är på väg att slå ut med 7 klockor.Den förtjänar en bättre bild en annan dag.
Babykoftan jag började på häromdagen har fått ett framstycke och en ärm också.Så har jag fått vetskap om att den väntade babyn visst kommer att visa sig vara en flicka.

10 januari 2008



Föraning om den vår som kommer.

Den här buketten fick jag av mina besökare igår.Det finns ett kort i den med en mycket trevlig text.

Idag har jag haft min första mattelektion och så har jag varit på sjuksköterskeexamen.Tack K för att jag fick vara med.I kväll påbörjades det en ny stickning.Det blev ett bakstycke gjort.Babytröja och snabbstickat underbart mjukt garn,sublime babycashmere från Garnhärvan.

8 januari 2008


Det kommer mera.
Den här sjalen är också färdig,det har den förvisso varit ett tag,men några förargliga trådar hängde ofästade.Nu ligger mermeiden på tork.Sonen undrade lite försynt igår när han hjälpte mig fota.Använder du allt mamma?Måste man det?Det allra mesta kommer allt till användning,men så kan det ju vara något som inte blev riktigt som man tänkt.Som kanske bara var roligt att göra.
Imorgon ska jag ha en riktigt social dag.På förmiddagen får jag besök och på eftermiddagen ska jag först på upprop på skolan sen hem till en god vän och därefter stickcafé.Stickning kan det nog bli tal om hos vännen också.Hon är om möjligt en ännu mera ekorre än vad jag är.

7 januari 2008






Klart.



Några färdiga saker att visa.
Ännu inte tvättad och utspänd,men alla trådar fästade.tvätten blir i morgon Eftermiddag,slutar ett i morgon.Har jobbat min första dag som vikarie idag.Ett till färdigt objekt,cirkelvästen som varit klar ett bra tag nu.Garnet inköptes på senaste syfestivalen,så det blev snabbt uppstickat.

6 januari 2008

Färdig.
Igår kväll blev andra ärmen klar,ja de blev helt färdiga med i-cord kant och så.Nu återstår det bara att fästa trådar.Det är många sådana i nederkant efter alla färgbyten.

5 januari 2008



Frost.


Till kommisarie Frost kom jag drygt halvvägs på ärmen i kväll.Sen stickas den ihop på slutet,alltså ingen söm att sy,skönt.Här finns skarven mitt i,den försvinner bra.

Nu återstår det att se om telia får ordning på e-posten tills i morgon,det har varit tyst i två dagar nu.

3 januari 2008







God fortsättning på det nya året.



Nu har det varit tyst här några dagar.Först var vi på Öland ett par dagar och sen var det nyårsfest.Stickat har jag gjort lite i alla fall det är ungefär vad jag orkat med.


Den största delen av mermeiden är färdig nu.Livet plus en ärm är stickad och den andra ärmen är påbörjad.