24 maj 2010

Färdiga alster.

Efter alla balbilder får jag väl visa upp något annat.Den helt färdiga tröjan i Delight och Fabel t.ex.Minsta storleken,beskrivning i Babydrops 19.
Stickad på rundsticka och strumpstickor,sömnad endast under ärmhålet.Smidigt,men lite jobbig med 40 cm rundsticka,det är så lite att hålla i tycker jag.

Den här lilla koftan i Sublime baby cashmere merino silk har varit klar ett tag.Storleken som är uppgiven i beskrivningen är 0-6 mån,men enligt beskrivningen ska det bara vara 9 cm till ärmhålet,däremot är ärmarn mycket längre,de kan nog passa en som är någon månad,men storleken i övrigt nog mest passar en alldeles nyfödd,inte allt för stor sådan.För övrigt har jag börjat fundera på om man inte skulle sticka upp lite som passar prematurer.Det finns ju söta dockkläder t.ex.


1 kommentar:

Trollmamman sa...

Prematurkläder låter som en toppenidé! För 13 år sedan fanns det en tjej på avd 15 på US som sålde hemmasydda prematurkläder - de gick åt som smör där kan jag meddela :-) Riktiga dockkläder fungerar inget bra alls på prematur-bäbisar dock - de har helt fel passform!