25 januari 2007


Tunika.

Nu är stickningen på tunikan klar.Har verkligen sugit på karamellen.Fick backa i kväll igen.Upptäckte att jag glömt avmaskningen för armhålet när jag började på andra sidan efter delningen och då var jag bra nära slutet trodde jag.Därför blev klockan lite för mycket ikväll.Var på stickcafe´efter jobbet.Alltid lika kul att se vad andra håller på med.Fick veta att Garnhärvan fick reklam i senaste ICA-kuriren.Har haft tidningen i massor med år,men inte just nu.Kollade efter den på Maxi när jag ändå var där,men den var slut.Den fanns inte heller i affären i Ljungsbro.

När jag kom hem hittade jag ett paket på köksbordet.Det innehöll det här häftet om tvåändsstickning.Inte bara vantmönster utan även anvisningar för tröjstickning mm.Garnprover var också med,Z-spunnet garn i många färger.Allt kommer i från Krokmaskan.

Var nyfiken på hur det här garnet är att sticka i,måste bara börja.Nya trästicor var nog inte bästa valet,lite tjärvt.Lika tjärvt som livet i sig kan vara ibland.Stickningen på lördag med utflykt till en vävstuga kan jag inte vara med på.En 50-årsuppvaktning kom i vägen.Tågstickning till Eskilstuna går om intet,är på kurs det datum som blev bestämt.Nästa helg blir det i alla fall stickkurs.Det ser jag fram emot.

4 kommentarer:

ullin sa...

JAg ser fram emot att få se tunikan.

Kristina sa...

Vad fin den blir. Jag har det garnet men i grå nyans. Blir lite sugen på att börja sticka med det när jag ser ditt verk.

Stickorren sa...

Mycket fin tunika, den kommer att passa bra, sen är det ju synd när saker kör ihop sig så man måste hoppa över en del roliga grejer med stickningen ;-(

Fröken sa...

Åh, tunikan kommer bli SÅ fin! Snygg färg på den också!