26 september 2011

Ny kofta.

Nu är den färdig, koftan i Färgskiftesgarn från Hjelholts ullspinneri. Nederdelen är stickad på tvären och med förkortade varv.
Lite svårt att få bra bilder i skyltfönstret, men lite ska det nog gå att se hur den ser ut.

23 september 2011

Tidens tand.

I slutet av 70-talet vävde jag kökshanddukar, ett dussin blev det. sen dess har det varit i ständigt bruk och nu börjar de ge upp, en efter en. Det är just i det vita partiet de nöts upp. Vissa andra delar är i fint skick, så nu funderar jag på hur jag ska kunna ge dem ett nytt liv. Kan bara inte med att slänga dem.

21 september 2011

Mera strumpor

Efter att ha stickat några små ,små strumpor, som är avsedda som prydnad i t.ex. en nyckelring, blev det ett par till sonen som fyllde år häromdagen.

16 september 2011

Småstrumpor.

Har roat mig med att sticka ett par miniatyrer. Den orange är stickad med 16 maskor, en fjärdedel av vad jag har när jag stickar strumpor till mig själv. Dock kan man inte påstå att den är en fjärdedels så stor(eller liten) som den stora sockan,.
Roligt är det om än lite pilligt. Tror nog det blir många fler stickade.

15 september 2011

Vantstickning.

Jag började på en vante i tisdags kväll. Det är ett av de nya mönstren från Garnstudio, finns bara på nätet än, men kommer i den kommande katalogen med mest herr mönster. Upptäckte ett fel i diagrammet och skickade ett meddelande om det igår. Någon timme senare var ett nytt diagram utlagt.

14 september 2011

Småvarmt.

Det kom en avi idag, efter klockan 16:00 kunde vi hämta ett paket på vårt( affärens) utlämningsställe. Eftersom vi visste vad det innehöll (och var nyfikna) hämtades det så fort som möjligt. En fin bok med många roliga mönster och nu ska jag studera den lite till.

13 september 2011

Flerfärgspatent.

Efter mycket klurande och många försök fick jag till det. Nu ser det ut som det ska, så när som några missar i kanterna.

5 september 2011

Flerfärgspatent.

Jag håller på att försöka luska ut hur man stickar flerfärgspatent. En stor del av gårdagen gick åt till det. Resultatet är inte helt ok än.,jag måste klura lite till för att komma på hur jag ska göra maskorna.
Först fick jag bara till det något så när på ena sidan, sen gick det lite bättre på den andra, men helt bra är det inte, det är något jag inte fått kläm på.
Detta är första försöket och något bättre har det allt blivit, men som sagt helt nöjd är jag inte.

1 september 2011

En god gärning.

Den här boken kan varmt rekommenderas om man vill sticka till någon liten. Det spelar ingen roll om vederbörande är känd och finns i närheten eller befinner sig långt borta i ett annat land. I boken hittar man många tips för att kunna göra något vettigt av garn som bara ligger där hemma.
Sånt som behöver lämna plats åt annat man bara inte kan låta bli att köpa. Nu har det hunnit gå en och en halv månad sen detta köptes på Ullspinneriet i Ödeshög.