29 juni 2010

Semesteraktivitet.

I dag gick det inte längre att skjuta upp bullbaket.Ett tag undrade jag om det skulle bli några, när jag(med maskinens hjälp)arbetat in allt mjöl och vänder mig om,vad står där på bänken om inte jästen utrörd i lite degvätska. Som tur var fungerade det att tillsätta den sist också.
Njuter just nu av mina luktpioner,de börjar vääxa till sig riktigt bra nu.




27 juni 2010

Sommar

Det gjorde inget att jag var ute och tog några gubbar till frukost idag,det fanns kvar till familjen ändå.Bäst av allt,i morgon finns det fler.

25 juni 2010

Trevlig midsommar!

Med en bild på min första egenhändigt plockade jordgubbe för i år vill jag önska alla en skön midsommarhelg.I dag på morgonen skördade jag den första gubben,ja den första var det visst inte,andra familjemedlemmar tog dem igår.Härligt att kunna få nyplockade jordgubbar i morgon youghurten ett tag framöver.

23 juni 2010

Utsikt.

Det grävs här i stan,som vanligt.Nu är det den delen av gatan där jag håller till som står på tur att få nya rör dragna.Inte så långt från oss hittade dem två skelett för några dagar sen.Arkeologerna är med hela tiden.Mitt på dagen idag var utsikten från fönstret denna.
De har varit snälla och satt upp en skylt där det står att det är öppet som vanligt i butikerna.Tack för det.

22 juni 2010

Pågående projekt.

Tiden rusar iväg här tycker jag.Efter studenten var jag ledig en vecka,var en sväng till Öland,träffande unga släktingar och de som var lite äldre.Uppvaktade min faster på hennes 87:e födelsedag.Stickade färdigt sjalen i lingarn.
Påbörjade ett nytt arbete i eko-baby bomull och innan jag åkte gjorde jag lite mer på en topp i mandarin petit.Det är nästan bara virkning längs ärmkanterna kvar nu.




13 juni 2010

Färdiga koftor.

Nu har dessa plagg kommit fram till sina mottagare,ett tvillingpar i Oskarshamn.De är stickade i Mandarin petit,ett härligt mjukt bomullsgarn som går att tvätta i 60 grader i maskin.
Jag har varit i Södertälje idag och lämnat en annan kofta och mössa till en liten gosse,men den glömde jag att ta kort på.

12 juni 2010

Mera student.

Det här hann jag ju inte se när det hände,så det var ju bra att maken fotograferade.
Sonens klass hade bara snälla texter på sin vagn,till skillnad mot många andra.

11 juni 2010

Studenten.

Idag tog alla studenten här i stan = fullt på alla p-platser. Mamman hann inte fram till skolan förrän studnten varit ute ett tag.Tur att resten av familjen var på plats.Ett annat konstanterande är att det är förfärligt vilket oväsen det blir när ett oändligt antal ekipage kör runt på stan,och ungdomarna som förväntar sig att man ska skratta och vinka till dem i regnvädret.Nu är dock den här dagen gjord och nu ska jag njuta av att få rå om mamma några dagar.

9 juni 2010

Ny stickning.

I måndags fick vi in en ny beskrivning på en liten sjal i Marks & Kattens lingarn.Den måste testas på en gång.Stickar för första gången med Knitpros genomskinliga plaststickor.Sköna att ha i handen,men man får inte titta för mycket på stickningen.Jag blir nästan yr i huvudet av att se garnet genom stickan.Gång på gång tror jag att maskan delat sig.
Nu ska jag vara ledig några dagar,fira min student,njuta av att ha mamma här några dagar.Göra några utflykter,åka till Öland och slutligen en student till.Därefter några dagar hemma,jobba några dagar och sen är det midsommar.Vart tar tiden tagit vägen?

5 juni 2010

Sommarlördag.


Är det så här det ska vara när det är fint väder(nära nog dött i butiken) är det tur att det finns en höst och vinter också.Inte för att jag längtar till hösten precis,tycker det är helt underbart med lite värme.Njut av lite gosigt garn och gå gärna in på Garnstudios hemsida och se alla modeller man kan rösta på inför hösten.Där fanns mycket som ser kul ut.