28 februari 2010

Sjalar.

Nu kommer här äntligen några bilder från förra helgen.Den här veckan har gått i rekordfart.Sportlov här i stan,kan det vara därför det har varit mer att göra än någonsin förr.Os-mössan har väl också sin del i det hela,men kan inte vara hela anledningen,då vi snabbt fick slut på både garn och virknål.Här hänger min färdiga Gail på en vägg i montern som Sticka hade på mässan.Den är stickad i Elegant från TeeTee och numera hänger den i skyltfönstret.(två härvor gick det åt)
En del av montern mitt under fotograferingen av alla sjalar.

Ytterligare några sjalar.Var man hittar beskrivningar till sjalarna kan man läsa på Stickas hemsida.


Under helgen började jag på en ny sjal,en Ingrid som jag stickar i laceball.Nu håller jag på med avmaskningen,tyvärr trodde jag att jag hade mindre garn kvar än vad som var fallet,så jag började avslutnningskanten lite väl tidigt.Kommer bild på det senare.



25 februari 2010

Tågelände.

Snön ställer verkligen till kaos för SJ och även SL för den delen.Inget av mina tåg gick utan var inställda.Upp till Stockholm gick det buss,hem blev det ståplats på ett fullt tåg.Ett litet tåg fast passagerare från tre avgångar skulle samsas.Fast jag hade tur ändå för jag kom bara hem 10 minuter senare än planerat. På söndagsmorgonen var det solsken,här är utsikten från mitt hotellrum.

18 februari 2010

Os-mössa.

Här kommer en bild som är en vecka gammal.Jag tog den förra torsdagen när solen sken.Nu har det satt igång och snöa igen.Undrar just om tågen går i tid i morgon.Ska tillbringa några dagar på Syfestivalen i Älvsjö.Har lite dåligt samvete för att jag tar ledigt just nu.Det har varit rush denna vecka,en rush som bara tilltagit sen det publicerats beskrivning till Os-mössan.Garn och virknålar har strykande åtgång.Man kan nog säga att vi blev tagna på sängen.Kan man inte få en förvarning?

17 februari 2010

Julklappsbok.

En bild på en färdig kofta i Korall,ett lite grövre bomullsgarn från Järbo.Mjukt och sönt efter tvätt,men kanske inte något för de riktigt små barnen.Garnet är ju lite småknöligt,ojämt alltså.
Lite sent kanske,men jag har ju inte visat vad jag fick i julklapp.Har ju varit lite sparsamt med bloggandet på sistone.Den här boken innehåller en hel massa matnyttigt.Helt enkelt en jättefin bok,som jag hoppas kunna lära mig en hel del ur.

14 februari 2010

Efterlängtad.

Eftersom jag inte skriver här så ofta nu,har det inte blivit av att jag visat att jag fått den här boken till slut.Det är snart tre veckor sen den kom.Hade en avi i postlådan när jag kom hem en måndagkväll.På den stod det att den kunde hämtas tidigast 16.00 på fredagen,alltså hade den legat på utlämningsstället hela helgen.Har inte hunnit göra något ur den än,men den var väl värd att vänta på.En mycket fin bok.

13 februari 2010

Något klart.

Här ligger det en sjal på tork.Stickad i Garnstudios Delight efter ett mönster i deras sommarkollektion.Jag tycker om att sticka i det garnet, mjukt och skönt. I kväll blockade jag en annan sjal,Gail.Den blir tokstor,nu räckte inte bordet till utan jag fick krypa på golvet och nåla.

5 februari 2010

Sommargarn.

En lite halvdålig bild på en nästan färdig kofta i Järbos nya garn,Korall.Ett bomullsgarn som är lite ojämt,eller mycket ojämt.Stickas med stickor 5 mm.Blev mjukt och skönt när det varit blött.Nu är koftan färdig och ligger i fönstret.

1 februari 2010

Vinterrapport.

Måste bara ge ett livstecken i från mig.Här borde det ha varit en fin vinterbild,men det har ju varit så kallt ute att jag inte förmått mig till att ta av vantarna för att plocka fram kameran.Ja nu är ju inte allt så fint ute förståss,skulle man ta en bild på gatan utanför affären så skulle man se något annat.Dm-djup snömodd är inte särskilt mysigt antingen man ska ta sig fram till fots eller i bil.
Stickar gör jag också,även om det är svårt att tro när inga bildbevis kommer.Nu borde jag gå och lägga mig för tidigt i morgon ska jag infinna mig hos tandläkaren på andra sidan stan.