29 november 2008

Böcker,böcker......

I dag har jag burit böcker och försökt ordna i min nya hylla.Bl.a. den här boken som jag fick hem för ett tag sen.Det visade sig att jag redan hade den som ett tunt häfte och på holländska.Tror nog det är lite lättare att förstå på engelska. Ska bara få tid att göra något ur boken också.Sen var det så söta pepparkaksgubbar i en tidning jag köpte häromdagen. Man kan ha dem som fingerdockor.Undrar bara om jag har något brunt garn?För inte kan de väl vara blå?

27 november 2008













Gammalt.




I september 07 började jag sticka på en väst i alpacka.I slutet av februari var den färdig och nu är den använd.Ibland måste saker ligga till sig lite.

25 november 2008




Färdigt.


En st mössa är färdig nu.Ska bara sätta igång och sticka en halsvärmare också.Jodå jag stickar på kallingarna också,har kommit en bit å ena benet nu.Alltså; byxdelen är färdigstickad.En bokhylla är inhandlad på fyndet och placera i vårt nästan tomma rum.Där har jag tänkt samla ihop mina stickrelaterade böcker.(det ska i hyllor)En del pärmar med stickbeskrivningar ska nog också få plats där.

24 november 2008



Mera kaktus.

En sån här ruggig dag tycker jag det passar att titta på något vackert.Den här kaktusen har min mamma satt som stickling.Det är några år nu sen jag fick den.

Enda fördelen med det här snövädret var väl att det inte gick att genomföra den fönsterputs som jag tänkt mig.Får vänta tills det blir mildare väder.Nu måste jag snart ge mig ut i ruggvädret för lite kvällsarbete.

23 november 2008



Firande.


I dag har Linköpingsknitters firat 4 år med en aktivitetsdag.Det kunde jag inte delta i för jag hade lite fler år att fira.Det gjordes med några böcker i present och så en utflykt med två av sönerna till metropoolen Mantorp och shoppingcentret Mobilia.Se vad jag hittade där!Eller egentligen var det sonen som fick ögonen på garnhyllan inne på Karlssons.Äkta ullgarn från Norge,superwash visserligen men väldigt mjukt och skönt,19,90 nystanet.
I böckerna med virkat fanns det flera bikinis och baddräkter,inte riktigt vad man blir sugen på sådana här kalla dagar och förresten har jag nog passerat det stadiet i och med de jag åstadkom på sjuttiotalet.

21 november 2008


Nytt.

Eftersom det varit så kallt de senaste dagarna har ett behov av en ny mössa vuxit fram.Den påbörjades i går kväll och är nu färdigstickad men inte hopsydd.Jag har stickat i Miski,babyalpacka, från Mirasol inköpt på Garnhärvan.Underbart att sticka med,har stickat med stickor nummer 5.Det kändes lite konstigt att gå tillbaka till kalsongstickningen och dess 2,5 efter det.Nu ska jag bara hitta ett mönster till en halsvärmare,att använda resterande garn till.

Nu ska jag njuta av tre lediga dagar efter att jobbat varje dag den här veckan.Bland det första jag bör ta itu med i morgon är att sy gardiner till den nyflyttade sonen.Sen finns det en hel del annat som också borde bli gjort.

18 november 2008




Njutbart!


För ett tag sen köpte jag den här tyska boken med helt underbara små figurer.Undrar bara när jag ska få tid att sätta mig och göra några.Först måste jag ta itu med ett par stora dockor.Åtminstone den ena har jag lovat till jul.


Idag blev det ingen tid för studier,det blev jobb hela dagen.Jag har i alla fall fått klarhet i matteproblemet jag hade i går och så skrev jag en uppgift i engelskan som skulle lämnas idag.Tur att det finns mail.Nu är det vävkväll som gäller.

17 november 2008

Matematik.
Jag skulle ta tag i ett tal som jag fastnade på för länge sen,läste på och trodde att jag begrep.Men mitt svar blir inte detsamma som facit.
(6x-1)(4-2x)-(3x+1)(x-1)-5x(5-3x) ska förenkla detta,men som sagt jag får inte rätt svar.Mitt svar blir 5x-5 bokens 3x-3. Hjälp!!!!!!!!!!!1

16 november 2008






Stickfronten.


I går var jag på shoppingrunda med ena sonen.Vi var en sväng till Hjärta til hjärta.Där hittade jag den här boken för tio kronor.Nu är det bara att leta upp tyskakunskaperna också.Det fanns annat intressant också,dock inget som kom med hem.Massor av stickor,främst i metall och hur många virknålar som helst,sådana som använts till spetsvirknig,alltså tunna,tunna.

Mina långkalsonger har vuxit lite,det går inte fort för det är si så där 370 maskor på ett varv och stickor 2,5.Ett par vantar har jag också börjat på.Det ska bli en sorts halvvantar men som också är hela vantar.Ser smått ut,men de går på handen.Får väl vara observant på slutet så de blir tillräckligt långa.jag stickar efter storleken dam,liten herre.

13 november 2008



Matteproblem.

Eftersom jag fick så bra hjälp sist jag bad om sådan med matten försöker jag igen.Har ju inte haft så mycket tiid över för studier den här hösten som jag borde så jag hänger bara med hjälpligt.Idag gick vi igenom ekvationssystem och det förstår jag till en del,men så kom den här uppgiften: x-2y=-5

2x-y=2 Hur räknar jag när det är minus i båda leden? Någon som kan förklara?(det fattas en klammer,men den vet jag inte hur jag får fram)

11 november 2008















November.





Kan det vara för att november allmänt anses som en tung och grå månad som man känner sig så trött?Den här blomman får lysa upp i mörkret.Nu blommar den på rätt tidpunkt,förra november blev det inga blommor utan då väntade den till i påskas.




Jag har ju utlovat att visa allt jag handlade i lördags så det kommer här.En sticktidning med massa sköna modeller,garn från Mirasol till en kofta.Har sneglat länge på det garnet.Två härvor blått lovikagarn blev det också.Sen kom det med lite merioull att spinna och en bit märkstramalj.Den löser upp sig i vatten så man slipper dra ut trådar när man sytt klart.

9 november 2008






Lite fler inköp.




Merinoull för 15 kronor nystanet.Tre böcker,mönsterbok från Gotland,en bok från Mirasol.Den är alldeles nyutkommen och det finns massor med härliga modeller i den(engelsk text).Tredje boken talar om hur man tovar sådana här härliga tomtar.Få se hur det går med det.

Lite garn från Stäket,jag fick ju dubbel rabatt där,dels bar jag festivalsjalen,dels är jag medlem i Sticka.Nu blev det garn som kan bli till nya sjalar.

I ärlighetens namn ska nämnas att jag handlade lite till,men det tar vi en annan gång.

Vi spenderade många timmar på mässan,men med en natts vila så hade jag nog kunnat fördriva ytterligare några timmar där.Helst med ännu tjockare plånbok och med mera fritid som väntade så man kan förbruka det som köpts.



Syfestival.



I går strax efter 7 åkte jag hemifrån för att plocka upp vännen A i stan och sen vidare till syfestivalen.Här hemma var make och son och vann denna fina bonad.Strax efter halv tio var vi framme och hann med en fika i bilen innan det var dags att gå in.Det var enkelt att hitta dit men något svårare att ta sig därifrån(behövde bara vända en gång).Är ju inte skyltat från stället och det var mörkt då,vi var kvar tills de stängde vid 18:00.


En hel del kom med hem och jag fick även prova på hur det är att stå i en monter under ett par timmar.Mycket folk och det kändes lite trängre än i Sollentuna.

Ett par materialsatser blev det bl.a.Mera kommer att redovisas lite senare.

6 november 2008



Nytt projekt.


Eftersom jag kommit så pass långt på min kofta tyckte jag att jag kunde få börja på något nytt.Något som jag tänkt på sen förra vintern,ett par långkallingar i alpacka.De senaste dagarna har det varit så ruggit väder att tanken aktualliserats.Skulle vara skönt under överdragsbyxorna när man är ute och det är jag ju mycket.Sen är det en annan sak att det kanske inte blir färdigt den här vintern,men........


Jag har några koner med indecita,har en beskrivning i boken "Sticka med naturgarner",bara att sätta igång.348 maskor ska läggas upp lika med svårt att beräkna hur mycket garn som ska gå åt,när jag har 336 m är tråden slut.Jag repar inte upp, i stället lägger jag ut de saknade maskorna på första varvet,det blir lite ojämt fördelat och jag tappar räkningen,men när jag kontrollräknar så är antalet maskor det rätta.

3 november 2008




Koftstickning.


Efter att ha stickat färdigt sjalen har jag fått lite tid med den här stickningen.Snart är bakstycket färdigt,sen ska framstyckerna stickas från ärmhålet och upp.Jag vidhåller att det inte är helt enkelt att sticka efter ett mönster som det här.Det är mycket som lämnas till eget tänkande och ibland står det helt missvisande saker.Ett exempel är att när man ska börja mad färgrandningen högst upp är en färg angiven som inte finns med förut.Inte i materialåtgången heller.Ibland blir det att tolka om.

En sån här väst har jag stickat två gånger med några års mellanrum och kanten längst ner blev inte lika beroende på att jag tolkat mönstret olika.

Apropå ett tomt rum;det ska nog inte bli särskilt svårt att fylla det.

2 november 2008






Tomt rum.



I helgen har en son flyttat till eget boende.Det blev så tomt att det bara ekade på övervåningen och ändå finns det två söner kvar.
Detta måste åtgärdas på något vis.(gardinen är nu nerplockad,den ska han få till sitt nya krypin när den är tvättad).Tills vidare blir väl detta ett rum att stoppa in grejer i,(finns två garderober)sen får vi se vad det blir.