30 april 2008


Nu packar jag väskan.

Den här ska få följa med och förhoppningsvis bli färdig under helgen på Öland.Lite läroböcker måste också följa med plus en ännu inte hopsydd kofta.Det ska förhoppningsvis bli några sköna dagar på min barndomsö.

29 april 2008




Försommar.


Nu börjar träd och buskar blomma så fint.Skulle vilja sitta ute och sticka på dagarna,men har ju lite annat att syssla med.I morgon jobbar jag så då får jag ju vara utomhus i alla fall.Koftan är färdigstickad nu,ska bara sys ihop,sen är den klar att överlämnas.Vi åker söderöver på torsdag förmiddag.Det ska bli skönt även om en del skolböcker måste följa med.Nu ska jag åka och hämta ut ett paket med plastartiklar som ska lämnas till sina rätta ägare innan jag drar iväg.Sen blir det lite stickning också ikväll.

24 april 2008

Vårtrött.
Har haft ett huvud tungt som jag vet inte vad idag.Efter att ha haft matte ett par timmar på förmiddagen blev det ett besök i en känd garnaffär innan jag åkte hem.Jag parkerar alltid så att jag får en anledning att ta vägen förbi.Vad som ska bli av det jag köpte kommer att visa sig så småningom.Nu borde jag först av allt ta itu med en docka som snart ska levereras och så bör jag göra färdigt barnkoftan den närmsta veckan.Nästa helg tänker jag åka till Öland och då är det bra om den är klar.

20 april 2008


Pågående
Icarusen har vuxit lite sen sist.Jag har förstått av andra som stickat den att det nu mest är transportsträcka tills man kommer till spetsen på slutet.Det kan dock ha sina fördelar att inte behöva tänka så mycket.
I kväll satt jag och stickade på ärmarna till barnkoftan.Jag gör ju båda på en gång för att ökningarna ska komma på samma ställe på båda ärmarna.Rundsticka använder jag också,en lång sådan.Ett par gånger råkade jag ut för att när jag stickat den ena ärmens maskor och skulle börja på den andra,så var inte garnet i rätt sida.Alltså har jag vänt på fel ställe,då är det tur at det är ett tydligt mönster så att man ser hur många varv man gjort.

19 april 2008



Halvfärdigt.

Koftan har kommit en bit på väg.Ärmarna är också påbörjade.Garnet är drygare än beräknat,gick inte åt två nystan till fram- och bakstycket.Kan det vara hålen som gör det så drygt?En strumpa blev klar igår och den andra är påbörjad.Garnet är så skönt att sticka med och det var så kul att sticka med magic-loop.Stickat har jag gjort idag men inte öppnat någon mattebok.Det får bli i morgon.

16 april 2008

Matematik.
Jag har alltid tyckt om matte,men den har sidor som jag inte är lika förtjust i.Förutom alla negativa tal så kan sånt här få det att bli stillestånd.5(x-4)-2(x-10) Förenkla detta. Nu kanske inte just det härvar det värsta exemplet,men efter ett antal liknande börjar det röra runt i huvudet.Dessutom bara insikten att det inte är så långt kvar på terminen som det borde vara när jag jämför hur långt jag hunnit i boken.Det blir till att sätta fart.
Idag blev jag annars varse att det har sina fördelar att bo i ett relativt litet samhälle.Man kan få en hel del nyttig information när man är ute och jobbar.Sånt som kan hjälpa en att hålla koll på den närmaste kretsen.

14 april 2008



Avklarad.

Nu känner jag mig färdig med den här mannen.Har klarat av den muntliga framställningen av litteraturprojektet idag.Nu är det bara det att det är nästan samma sak som kommer i engelskan.Alltså läsa en bok och skriva om författaren och om boken.Finns ingen tid att pusta ut precis.Jobbar också mycket med engelsk grammatik.

Något som är positivt den här veckan,på sätt och vis,det är bara korta arbetspass båda dagarna jag jobbar.Slutar 13.00 både onsdag och fredag,så på fredag kan jag komma tidigt till caféet.Nackdelen blir i slutet av maj när lönen kommer och det inte heller blir fullt studiebidrag.Nu är ansökan till högskolan inskickad,så återstår att se om jag hinner få betygen fixade till sommaren.

12 april 2008






Magic-loop


Blev inspirerad igår när jag såg K sticka på sina strumpor.Nu måste jag bara försöka och det var ju inte svårt alls.Adjöss alla stumpstickor detta var ju jättekul.Den här stickningen kom jag en bit på väg med under hockeyn i går kväll.Jag fortsatte lite för en stund sen framför långfilmen på 2:an,men den var så sorglig att jag inte orkade sitta kvar.Det ska bli en kofta till en liten flicka.
Min nya sjalstickning,Icarus,i babyalpacka.Garnet är skönt att jobba med och stickorna är underbara addi lace.Samma sort har jag till magic-loop,mycket lätthanterliga.

9 april 2008


Besvärligt garn.
Det garn som var svårstickat var struktur från Järbo.45% bomull 45% akryl 10% polyamid.Nystanet som följde med i väskan är blått.Risken är stor att det dyker upp på någon garnharsard framöver.

8 april 2008



Mera från helgen.

Det här blev resultatet efter de två workshops jag gick på.En maskinstickad bit avsedd att bli en halvvante.Borde blivit två,men mitt intresse räckte inte tilldet just nu.Sen är det lite grejer från torrfiltningen.Det vita kanske blir ett liggande får till slut.Torrfiltningens fördel är att man kan alltid fortsätta.Ska man göra leksaker är det bättre att tova med såpa,det blir mera hållbart så.Nu har dockorna fått sina kläder och väntar på att levereras till sina nya hem.
I morgon är det jobbardag,fast det känns som jag borde plugga minst 12 timmar per dag alla dagar.Det börjar bli ruskigt lite kvar på terminen.





Mera Grötö.



Den här väskan med innehåll fick jag när jag anlände till Grötö.Där fanns diverse grejer,bl.a. ett nystan av det omöjliga garnet som vi fick använda i knitbattle.Fast det går ju inte att skylla på det för att jag blev av med titeln,alla hade ju samma förutsättningar.En fjärde plats är inte heller fy skam.Väldigt jämt var det visst i toppen i år också.Kanske vore en idé att förlänga till 10 minuter.Detta är vad väskan innehöll.En jättefin stickmarkör var det bl.a. den syns dock inte där den ligger i sin påse.En annan påse innehöll knappar av blandad kompott.Lite måste man ju köpa också.Lite sockgarn,både färgar och ofärgat.Så snart ska jag prova på färgning också.Bara jag får en stund över så.

7 april 2008



Stickhelg.

Utsikt genom ett regnigt fönster.Vi fick en stuga med havsutsikt,A och jag,jättetrevligt vi riktigt längtade efter hur mysigt det skulle varit om det varit varmare ute.Det fanns bänkar att sitta på vid vattnet.

Idag är jag väldigt seg.Det blev sent i natt innan jag gjort färdigt min uppgift,någorlunda i alla fall.

Nu ska jag se till att få lite dockkläder sydda så det får bli en längre utläggning en annan dag.Jätte trevligt har vi haft det i helgen,längtar redan till nästa tillfälle.

4 april 2008


Snart kommer vi.
Om några timmar är vi där,härligt. Inte har jag gjort allt jag skulle innan,men det finns ju en söndag kväll.Någon bok får följa med och så får vi hoppas att hjärnan jobbar så där vi sidan om så det bara ploppar ut sen.Drömma kan man ju.

2 april 2008


Snart stickfest.

Nu är det dags att börja tänka på vad som ska med till Grötö.Det är bara det att huvudet är så fullt av allt jag måste få gjort i morgon eftersom det ska lämnas in på måndag och det vore skönt att slippa tänka på det i helgen.I höstas var det också en uppgift som skulle in efter stickhelgen,men då var det tisdagen som gällde.

Båda vantarna är färdigstickade nu,även tummarna.Nu är det trådar att fästa,broderi som ska göras och så ska de tvättas och ruggas.Tänkte vänta till efter helgen även om sonen påstår att man pratar om snö igen.Det kan vi väl ändå inte tro på?
Det blommar fortfarande för fullt i fönstret.Synd bara att de står i arbetsrummet,dit man nästan inte kommer in.

1 april 2008


Vår i luften!

Då stickar jag på sådana här.

En av sönerna kom hem efter en LHC match och hade tappat en vante i trängseln på väg ut.Han lade huvudet på sned och undrade om det fanns möjlighet att sticka en vante till.Eftersom han uppgav fel vante som tappad är det bäst att göra två nya.