31 oktober 2006


Vävkväll.
Ikväll var det vävning som gällde.Slutförde den sista av sex fyrkantiga rutiga dukar.Har gjort två blå,två rosa och två vinröda.Kan bli bra som julklappar nån gång.Nästa gång blir det att börja varpa en stor duk.Imorgon är en ledig dag hoppas inte vädret ställer till det så att jag inte kommer iväg på stickcafe´.

30 oktober 2006



Diagonalstickning.
Blev så sugen igår på att testa diagonalstickning när jag såg L:s halsduk hemma hos A igår.Detta är vad jag fick ihop innan det var dags att laga mat. Det ska bli kul att fortsätta med.Annars är det mest skuggstickningen jag ägnat mig åt idag.Nu innehåller varje varv 320 maskor.Har också tagit en del bilder på färdiga objekt. Det var väldigt segt att ladda bilder ikväll och så hamnar den inte riktigt där jag vill.Den övre bilden föreställer min tröja ur Dikt i maskor,som jag stickade under våren och försommaren.Bilden blev lite för mörk jag har fler detaljbilder men dem tar vi en annan dag när systemet inte är fullt så segt.

28 oktober 2006



Strumpsjukan.

Det här är andra paret strumpor sen i somras.Stickade i opal.Det första sitter på sonens flickväns fötter som befinner sig i England.De stickades i opalgarnet med sidenullblandning.Par nummer tre sitter på stickorna just nu.Sen får det bli några i grövre garn till söners fötter.Nu åter till dammsugaren.

27 oktober 2006

Ännu ett försök att få med en bild,lyckades inte få med den i samma post,så det fick bli en ny.Nu sparar vi resten till en annan dag.

Den här sjalen fick mamma i 75 årspresent.Stickad i alpacka.


Bird eyes.

Titta jag lär mig hur jag hittar bilderna,men tid tar det.Inte världens bästa foto,men den blev stor och svårt att få med hela på en bild om man inte tar på långt avstånd.100 gram garn använde jag,ett angoragarn.


Storm?
Det har blåst idag men inte så hemskt som dem varnat för.Det var trevligt att träffa stickgänget i kväll.När jag kom hem hade yngste sonen bakat en kladdkaka.Jag hann aldrig få något med av tårtan härom kvällen.

Jag lyckades få dit en bild till sist. Detta är jag för länge sen.Sommaren innan jag fyllde fyra år.Mamma hade sytt likadana klänningar till mig och dockan.Vi fotograferades innan en utflykt till andra sidan sundet(Kalmar sund).

24 oktober 2006

Förberedelser.

När jag kom hem från vävningen bakade jag en chokladkladdtårta till morgondagens födelsedagsbarn.Den har blivit familjens favorit.Är från "allt om mat" för länge sen.
200 g smör
200 g mörk blockchoklad
4 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smält smör och choklad tillsammans.Vispa under tiden ägg och socker pösigt.Blanda i vetemjöl och bakpulver och till sist chokladsmeten.Grädda i 225 grader ca 15 min i en form med löstagbar botten.Jag brukar lägga ett bakplåtspapper i formen.Klipper till det lite först.Serveras med lösvispad grädde.

Det blir tyvärr inga bilder i kväll heller får se när det hinns med.På torsdag trodde jag skulle bli en hemmakväll,men så blev jag påmind om att det är föräldramöte i skolan.Det blir information inför gymnasievalet,eleverna ska också delta så det är bara för mamma att knalla dit.Det är inte utan att det är skönt att den tiden snart är över.

23 oktober 2006

Regnig måndag.

Tack för uppmuntran efter första inlägget.Den här grå måndagen försvann i jobb och inköpsrunda.Har handlat presenter till äldste sonen som ska fylla 23 på onsdag.När jag kom hem lagom till "Hem till byn" sjönk jag ner i min stickfåtölj med min skuggstickning.Har börjat på en kofta/jacka där man börjar nere vid ena handleden,stickar hela ärmen läger sen ut för fram-och bakstycke och stickar till mitten av plagget,där maskar man av.Stickar sen en halva till.Blir alltså en söm mitt bak.Ska fota den efter hand som det går framåt.Får se om det blir någon tid över i morgon.Då är det vävning som gäller hela kvällen.

22 oktober 2006

Så har även jag drabbats av bloggsmittan.Får se vad det blir av detta.Har samlat på mig en del material,foton och så på färdiga alster som ska läggas ut så fort jag hinner.Den här helgen har jag bland annat ägnat åt att blocka birdeyes-sjalen som legat färdigstickad ett tag.Har även tagit tag i mitt linne i lingarn som jag stickade i somras och bara blev delvis hopsytt då.Nu är det färdigt.Allt för idag dags för kvällsmacka och te.God natt